Anne van Nes

psychologische begeleiding en coaching
expert in psychische klachten en werk

privé

In 2014 verhuisde ik, samen met mijn gezin, vanuit de stad naar de Utrechtse Heuvelrug. We wilden meer rust, naast een toch al hectisch bestaan met onze banen en een gezin. Dit doel is absoluut bereikt. Maar wat ook glashelder werd: ik nam mezelf mee. Mijn eigen persoonlijkheid en toenmalige werk bleven onveranderd aanwezig en het bleek hoog tijd om ook op die vlakken op onderzoek uit te gaan. Ik heb langzaam losgelaten wat niet bij mij paste en doe nu alleen nog het werk wat mij energie geeft.

opleiding & werk

Ik ben opgeleid aan de Universiteit Utrecht in de psychologie van arbeid, gezondheid & organisatie en inmiddels heb ik 17 jaar werkervaring binnen dit vakgebied, waaronder in psychodiagnostiek, begeleiding, coaching en training. Gaandeweg volgde ik aanvullende opleidingen op het gebied van coaching en cognitieve gedragstherapie.

Al vroeg in mijn loopbaan raakte ik gefascineerd door het welzijn en mentaal gezond functioneren van mensen, en wat kan helpen wanneer dit even niet lukt en het niet meer in balans is.

De hectiek van ons huidige bestaan, waarin we vaak veel ballen in de lucht moeten houden, zorgt bij iedereen wel eens voor een moeizame periode. Onze automatische reacties op lastige omstandigheden lijken ineens niet meer goed te werken, of werken zelfs averechts. Dit is verwarrend en vermoeiend. Dan is er behoefte aan het vinden van een nieuwe en betere afstemming tussen de persoon en de (werk)omgeving.

Wat dan werkt is voor iedereen anders, maar er is altijd een bewezen effectieve methode waar we samen mee aan de slag kunnen. Hier dagelijks mee mogen werken en mensen zien groeien door hun eigen durf om echt naar zichzelf te kijken is mijn passie geworden.

Vanwege mijn functies binnen arbo & verzuim heb ik bovendien oog voor de belangen van alle betrokkenen als er sprake is van (dreigend) ziekteverzuim. Wanneer hier behoefte aan is, richt ik mij dan ook op oplossingen die reëel en haalbaar zijn voor zowel de cliënt privé als de werkomgeving.

 

Meer over mijn loopbaan vind je op LinkedIn.